keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Gardajärvi

Gardajärvi on kuin paratiisi, jos vain ilmat kohdilleen sattuu. Mahtavat maisemat yhdistetty ihaniin rantoihin ja pikku kaupunkeihin. Ihan mahtava paikka, johon ehdottomasti pitää joskus palata. Ensin ajattelimme että oltaisiin nyt kesällä menty takaisin Gardalle... mutta uteliaisuus voitti ja tahdoimme nähdä ensiksi tämän Zell am Seen joka toivonmukaan on hieman saman tyylinen kuin Gardajärvi.

Gardajärvellä majoituimme Riva del Gardassa, joka oli ihana pikku kaupunki aivan järven päässä. Siellä oli kaikki jyrkimmät vuoret ja ehkäpä upeimmat maisemat. Tykkäsin todella paljon kaupungin tunnelmasta, se oli jotenkin niin rennon letkeä. Kellään ei tuntunut olevan kiire ja pizzapaikan tarjoiliakin puhui meille muutaman sanan suomea kun ymmärsi mistä olemme kotoisin. Ilma oli hieman pilvinen, mutta satanut ei. Minua harmittaa vieläkin että tuolla tuli vietettyä vain yksi vaivainen päivä. Se ei kyllä riitä mihinkään... tahdoin silti päästä käymään täällä kun matkasimme Milanosta kohti Venetsiaa.

Itse Gardajärvelle pääsee Bergamosta ja Milanosta ja Venetsiasta kätevästi esimerkiksi junalla ja bussilla.

Vaikka ilma ei ollut tuolloin mikään aurinkoisin, niin oli silti riittävän lämmin joten pakkohan sitä oli noissa maisemissa käydä hieman pulahtamassakin.


Seuraavana aamuna siirryimme linja-autolla huristellen viereiseen kaupunkiin, eli Limone sul Gardaan.

Busseja kulki tiuhaan järven ympäri, ja liikenneruuhkista ja ikävän ahtaista tunneleista päätellen tuonne ei olisi autolla kannattanut yrittääkään. Bussi oli muistaakseni hieman tyyris, mutta muuten oikein kätevä. Matkasimme seuraavana päivänä Limoneen käymään. Nopealla vertailulla tykkäsin kuitenkin enemmän Rivasta, vaikka oli etukäteen kuullut puhuttavan että monen mielestä tuo Limone on jotenkin kauniimpi kaupunki.

Sitten vielä muutama kuva Limone sul Gardasta.


Italian reissu oli ehkä "raskain" kaikista (niitä onkin kertynyt niin hirveän monta :D) reissuistamme, sillä se oli ensimmäinen minkä suunnittelin niin en oikein ymmärtänyt miten paljon aikaa ja energiaa noihin siirtymisiin kuluu. Meillä olisi ehdottomasti pitänyt olla vielä toinen viikko aikaa pyöriä tuolla, ja ehdottomasti enemmän aikaa pyöriä Gardajärvellä Itse olisin ehkä jopa mielummin (näin jälkikäteen ajateltuna) yöpynyt kokonaan Gardalla ja sieltä tehnyt pieniä retkiä Milanoon ja Venetsiaan. No, tietääpähän ensi kerralla paremmin.

5 kommenttia:

  1. onpa kauniita kuvia ja todella inspiroi taas reissaamaan! ite tultiin just barcelosta ja tekisi mieli seuraavaksi johonkin niihin lähimaihin juuri lähteä, esim. ranskaan tai italiaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa,voi vitsi varmasti oli ihana reissu :)) Ja kyllähän nuo vanhojen reissujen muistelu aina saa pienen matkakuumeen aikaan :D Italia oli ainakin tosi kiva maa, varsinkin tuohon pohjois Italiaan ihastuin ^^

      Poista
  2. Hei,
    Mistä Venetsiasta voi ottaa junan tai bussin GArdajärvelle? Siis lennämme Venetsiaan ja lentokentältä pitäisi päästä suoraan lähtemään Garda Järvelle Marco Polo hotelliin? PYstytkö auttamaan? tv Milja

    VastaaPoista
  3. Lennämme Venetsiaan ja pitäisi jatkaa suoraan siitä GArda järvelle Marco polo hotelliin. Meneekö juna suoraan ja mistä vai olisiko bussi parempi vaihtoehto?

    VastaaPoista
  4. Venetsian (molemmilta) rautatieasemalta lähtee junat Gardajärvelle ja siellä juna pysähtyy eteläpään kaupunkeihin. Jos majoituspaikkanne on muualla niin pitää vaihtaa bussiin :) Kaikkia kulkee aika tiuhaan :)

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)