torstai 2. elokuuta 2012

Austria - Krimmler Waterfall

Ensimmäinen aamu kun heräsimme raskaat pilvet yläpuolellamme, enkä meinaa pelkästään päämme yläpuolella vaikka tuo keli masensikin. Tarkoitus oli joka tapauksessa lähteä Krimmlin putouksille ja eipä tuo sade sitä suunnitelmaa tavallaan pilannutkaan. Vesiputousta kun voi ihastella hieman sateisellakin säällä, varsinkin kun tuolla kyseisellä vesiputouksella vettä lenteli ilmassa enemmän kuin laki salli.


Teemu kiipeili putouksien vierelle ihastelemaan, itse en kameran kastumisen ja oman kaatumisuhan vuoksi uskaltautunut sinne taiteilemaan.
Kehittelin järkän suojaksi vaatimattoman muovipussiviritelmän runkoa suojelemaan, sillä arvelinkin putouksilla kohisevan veden. Noh, en kyllä olisi arvannut kuinka PALJON sitä vettä siellä ilmassa leijaili, mutta linssiin tulleita pisaroita lukuunottamatta kamera selviytyi koetuksesta hyvin.

 Pidemmälle putouksia noustessa alkoi kova kaatosade ja ukkonen. Voin kyllä kertoa että jos täällä suomessakin nuo pelottavat hirmu ukkoset ovat järkyttäneet ihmisiä, niin oli kyllä todella pelottavaa olla vuorella ulkomailla kovalla ukkosella. Huh. Onneksi se ei kestänyt kovin kauaa ja päästiin edes puoliväliin reittiä.


Maisemat olivat ilmasta huolimatta mahtavat. Tykkään vuorimaisemien lisäksi vesiputouksista ja koskista, ja tuolla niitä riitti. Olisi ollut kiva kuvailla enempikin, mutta ilma ja varusteet ei oikein antaneet myöden. Ainakin itselläni tulee hieman varautunut olo kun ilmassa on vettä niin paljon että sekunneissa linssiin keräänyy pisaroita, ei voi tehdä hyvää kameralle.

Zell am Seestä paikan päälle meni busseja parin tunnin välein, ja bussimatka kesti noin puolitoistatuntia suunta. Putouksilla oli pitkä polku ylöspäin, jossa oli sitten matkan varrella paljon näköalatasanteita. Pääsimme itse puoliväliin nousua, kun alkoi ukkostaa sen verran kovasti, että oli pakko lähteä takaisin eikä mennä reittiä loppuun saakka. Juotiin maailman parhaan makuiset kaakaot ylhäällä... tietenkään sateisella kelillä ei ollut vaikutusta kaakaon makuun.


Takaisin Zell am Seehen mennessä huomattiin upean maiseman keskellä sen verran tuttu lause, että oli pakko ottaa muutama kuva ;)


Illalla mentiin vielä käymään Zell am Seen keskustassa kuuntelemassa jotakin randomia live bändiä ja kiertelemässä hieman kaupunkia. Kaupat menivät tuolla kiinni jo kuuden maissa, joten mitään shoppailua ei enää siihen aikaan voinut harrastaa.




2 kommenttia:

  1. Vitsi kun huikeat vesiputoukset ja todella ihania kuvia! Ei voi oikeasti kuin ihailla <3 Jarkollekin näytin ja sanoin että ois kiva johonkin lähteä, se katseli kuvia ja nyökytteli että lopulta saan matkainnostuksen siihenkin :D Kiitos vain <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos :) Nonii, hyvä, lähtisitte tekin vihdoin johonkin :)

      Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)