perjantai 22. helmikuuta 2013

Helpotusta flunssaan



Miten minä olen kokoajan kipeänä? Taas iski pari päivää sitten puskista flunssan poikanen, ja tietenkin sen varran pikkainen että töistä ei kehtaa olla pois. Siellä on sitten nokkaa niistetty asiakkaiden edessä kolmisen päivää! Onneksi nyt alkaa jo vähän hellittää...

En tiedä kuinka paljon tätä tautia on liikenteessä, mutta ajattelin muidenkin iloksi jakaa muutamia vanhoja kotikonsteja mitkä helpottavat/auttavat flunssan oireita ja ovat toimineet ainakin itselläni hyvin!

Nenänhuuhtelukannu ns "sarvikuono"
Liputan sarvikuonon nimeen! Ihan huippu keksintö. Minulle tuli yhteen aikaan ihan hirveästi poskiontelontulehduksia ja silloin keksein ystäväni vinkistä tämän. Sarvikuonoon lykätään ensin kädenlämpöistä vettä ja noin teelusikallinen merisuolaa, annetaan hetki imeytyä ja sitten vain huuhdotaan nenä. Ensimmäisillä kerroilla voi olla vaikeuksia oikean tekniikan kanssa, mutta kun muutaman kerran harjoittelee, kyllä se siitä. Takaan että helpottaa, aukaisee myös pienen tukkoisuuden ja rauhoittaa mukavasti vuotavaa nenää.

( Nenäsumutteilla saa tietenkin myös apua, mutta itseäni jotenkin kuumottaa koko nenäsumutteet. Olen kuullut niin monelta miten pitkässä käytössä ne saattavat aiheuttaa riippuvuutta ja yhtäkkiä nenä onkin kokoajan tukossa ! )


Suolaveden kurjaus kurkkukipuun
Olin aika yllättynyt tämän vaikutukseen, sillä se tosiaan auttoi! Varsinkin muutaman päivän päästä ei ollut yhtään enää kipeä kurkku. Eli ohje on yksinkertainen, puolilasia lämmintä vettä johon sekoitetaan noin kaksi lusikallista merisuojaa ja kurlataan lasi tyhjäksi suullinen kerrallaan. Maistuu kamalalle, mutta kurkku jää jotenkin kosteaksi ja kipu hellittää heti.
 

Hunajaa yskään 
Tätä kokeilin kun kaupan yskänlääkkeet eivät tuntuneet auttavan mitään. Elikkäs varsinkin ennen nukkumaan menoa hyvä konsti saada unenpäästä kiinni yskimättä. Eli lusikallinen hunajaa suukkuun ja annetaan hitaasti liueta kurkkuun. En tiedä mihin perustuu, mutta auttaa. Hunajaa kannattaa muutenkin minusta käyttää flunssasena esimerkiksi teehen. 

Höyryhengitys
Auttaa pahaan tukkoisuuteen. Elikkäs kattilaan vettä ja kun vesi alkaa kiehumaan, asetetaan tyynyliina pään taakse ja hengitellään höyryä. Liina on sitä varten, että höyry on paremmin hengiteltävissä.

Blistex huulivoide
Auttaa todella hyvin ja nopeasti rohtuneeseen nenään ja tietenkin huuliin! Ihan parasta huulirasvaa.


 (Kuvat netistä, elävöittämässä postausta heh)

Finrexin
Hyvä flunssalääke. Mukana hieman särkylääkettä, joten helpottaa siksikin oloa.

Lepoa ja paljon paljon juomista, hyviä sarjoja ja leffoja peiton alta seurattuna niin kyllä se siitä!

1 kommentti:

  1. Hyviä vinkkejä! Seuraavan kerran ku flunssa iskee niin aion kokeilla ainaski tuota suolavedellä kurlausta ja hunajaa :)
    Pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)