maanantai 27. toukokuuta 2013

Parvekkeen sisustamista

Hahaa, minä joka tapan lähes kaikki sisäkukkasenikin, päätin piristää parvekettamme ja ostin työkaverin painostuksella muutamia kesäkukkasia. Onhan ne tosi ihania, mutta hieman epäilyttää että kuinka kauan kestää. Sain kuitenkin hyvät ohjeet jotka päätin jakaa teidän kanssanne jos niistä olisi hyötyä jollekin yhtä huonolle viherpeukalolle kun minä!

Jotta tälläinenkin hortonomi kun minä olen, saa kukkaset pysymään hengissä, laitoin ruukkusoraa ruukunpohjalle ison kerroksen.Se kuulemma auttaa siihen että multa pysyy ilmavana ja siten kukkasen pysyvät paremmin hengissä.
 Sitten runsaasti multaa päälle (tuossa ei ole vielä tarpeeksi, otin vain kuvan välistä)
 Sitten poistetaan kukkasen mustista ruukuista ja asetetaan multaan. Tämän jälkeen kasataan runsaasti multaa sivuille ja päälle niin että juuret peittyvät kunnolla multaan. Tämä kaunis kukka taisi olla Neilikka.
 Ostin myös riippapelargonian mistä pitäisi kasvaa kohtuu iso kukka. Samalla tavalla istutuin tuon kun edellisenkin.

Valmista! Kukkia pitää muistaa kastella säännöllisesti (en ole varma vielä mitä se säännöllisyys tarkoittaa. Osaisiko joku kenties neuvoa että kuinka usein niitä pitää kastella ? :D Meidänkin parvekkeelle käytännössä katsoen paistaa kokoajan aurinko ) ja kasteluveteen kannattaa laittaa kesäkukkalannoitetta mikä auttaa kukkia kasvamaan ja pysymään hengissä.

Ajattelin jakaa myös muutaman kuvan parvekkeeltamme. Olen sitä tänä keväänä yrittänyt vähän parannella ja laitella. Ennen siellä oli vain vanha kamala matto, Ikean edullinen pöytä+kaksi tuolia setti ja grilli.
No, Ikean kalustesetti on siellä edelleen sillä rahat loppuivat kesken että olisin ostanut jonkun uuden.
Löysin kuitenkin Kodin Ykkösestä tuollaisen valkoisen penkin 40e. Se oli kyllä tarjouksessa ja normaalihinta taisi olla lähempänä 70e. Siihen pitää ostaa vielä pehmusteet, en ole vain löytänyt vielä oikeanlaisia. Nuokin tyynyt ovat oikeasti olohuoneesta, mutta saavat nyt toisaiseksi olla siinä... :D

Siellä kelpaa grillailla porukalla :) Kauniita kelejä odotellessa !

3 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen partsi! :) Tykkään! Joo, miulla on kans sama homma, että kukkaset on suurin piirtein saattohoidossa miun hyppysissä, mikä on vähän hassua, kun kuitenkin olin kukkakaupassa töissä.. :D Ehkä miun ois syytä opiskella kukista ja kasveista. ;) Vivi Vinna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin tykkään yllättävän paljon lopputuloksesta vaikka ei ollut paljoa rahaa käyttää sisustamiseen :) Eiköhän sitä opi kun tarpeeksi monta kukkasta tappaa että mikä on oikea määrä vettä yms :D !

      Poista
  2. Ihania kukkasia ja ihana parveke :)

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)