sunnuntai 4. toukokuuta 2014

15 Must see -paikkaa New Yorkissa

Apua, enää viikko! Aika kuluu ihan älyttömän nopeasti ja minun on pitänyt julkaista tämä postaus varmaan kolme viikkoa! Meillä on aina joka reissussa mukana ollut sama punainen kansio, josta löytyy tärkeimmät paperit, passit ja sitten olen joka reissusta tehnyt pienen koosteen wordiin. Siihen olen kirjoittanut lentojen ajankohdat, majoituksesta kuva, osoite, check in ja out ajat, nähtävyyksien osoitteita/hintoja, julkisten kellonaikoja/hintoja. Varsinkin ennen kun omistimme älypuhelimet joilla pystyy Wi-fillä menemään nettiin ulkomaillakin, tuo asiakirja oli todella tärkeä olla olemassa. Nyt se tulee tehtyä vain tavan vuoksi ja siksi, että rakastan suunnitella reissua. Vaikka ei olisi mitään erikoista suunniteltavaakaan. Nytkin siihen on koottu lähinnä nähtävyyksien hintoja/osoitteita ja kauppoja missä haluaa käydä ja tietenkin hotellin ja lentojen tarkat tiedot.

Tuli mieleen kun Nykin nähtävyyksiä tullut enemmänkin selailtua, että voisi koota tälläisen postauksen perus nähtävyyksistä mitä ajateltiin ainakin mennä katsomaan.

- Hop on-Hop off -bussi
Ajateltiin että ensimmäisenä päivä kun saavutaan Nykiin niin on varmasti matkanteosta ja aikaerosta niin poikki että mitään kummoista jaksa tehdä. Siksi vähän mietittiin että tuollainen turistibussi voisi olla hyvä vaihtoehto ensimmäiselle päivälle. Hieman tyyriitähän nuo on, mutta olen kuullut monelta taholta että on hyvä vaihtoehto hahmottaa kaupunkia varsinkin ensimmäisinä päivinä. Ei tarvitse kuin istuskella ja ihastella maisemia :)
Hinnat vähän vaihtelee, mutta ehdottomasti lippu kannattaa ostaa etukäteen, sillä bussista se on ilmeisesti huomattavasti kalliimpi. Täältä voi ainakin ostaa lipun halvemmalla. Ajateltiin tuota ihan heti reissun alkuun, joten jos kovin on sateista luvattu niin sitten varmaan jätetään tämä suosiolla pois.

- Top of the Rock
Tätä näköalatasannetta kehutaan jopa paremmaksi kuin  Empire State Buildingin tasannetta ja odotan sitä myös ehkä enempi. Varmaan yksi syy siihen on se, että kyseiseltä tasanteelta näkee myös juuri kuuluisan Empire State Buildingin ja se on hieman matalammalla, joten kaupungin näkee hieman eri lailla. Tasanteelle on ilmeisesti muutenkin pienemmät jonotusajat ja vähemmän ruuhkaa.

- Empire State Building  
Pakkohan sielläkin on käydä, en voisi kuvitella meneväni New Yorkiin ja olla menemättä kyseiselle tasanteelle ihastelemaan henkeäsalpaavia maisemia. Jonotukseen ilmeisesti saa varata aikaa oikein kunnolla :D No eipä tuo mitään. Ihan varma en ole vielä, mihin aikaan tuonne ajateltiin suunnata, olisi nimittäin ihana nähdä kaupunki ylhäältä käsin sekä valoisalla että pimeällä!

Times square
Selittää kaiketi itse itsensä.

 - Central Park
Uskoisin että täällä tulee aika paljon vietettyä aikaa. New Yorkin kiire ja ihmispaljous alkaa varmasti jossakin kohtaa ahdistaa ja kaipaa hengähdystaukoa. Central Park on oiva valinta siihen. Ajatuksena olisi ehkä vuokrata pyörät että suureen puistoon pääsisi tutustumaan vähän paremmin, mutta näkee sitten.

- Bronx Zoo
Eläintarhat ovat aina kiinnostaneet meitä ja se on kiva lisä reissuun kun saa siellä rauhoittua ja ihastella eläimiä. Kyseinen eläintarha sijaitsee nimensä mukaan Bronxin kaupunginosassa. Eläintarhassa on joka keskiviikko 'maksa mitä haluat' päivä, jolloin siis sisäänpääsymaksun saa päättää itse. Kuulostaa hyvältä.

- Brooklyn Bridge
Tämä kaunis silta pitää ehdottomasti käppäillä ainakin kerran. Ilmeisesti myös näkymät sillalta ovat henkeä salpaavat.

- Staten island ferry
Tämä on kätevä tapa nähdä sekä vapaudenpatsas että Nykin upea skyline mereltä käsin. Odotan kovin tällä paatilla seilaamista ja kaiken lisäksi se on vielä ilmainen! 

- Statue of liberty
 Ei varmaan mennä kunnolla kyseistä patsasta katsastamaan, mutta tuolla lautalla varmasti ohi kruisaillaan. Se saapi piisata, mutta tietenkin joillekin Vapaudenpatsas on ehdoton must see nähtävyys.

- Chinatown
Ei se nyt ihan kiina ole, mutta kovin monelta olen kuullut että saa hyvän fiiliksen millaista kiinassa on. Kyseiseen maahan on ehdottomasti joskus pakko päästä, mutta ennen sitä pitää katsasta Nykin miniversio.

 - Little Italy
Italiassa on tullut sen verran jo pörrättyä että on todella mielenkiintoista nähdä tämä alue :)

- Roosevelt tram
Olen kuullut että näkymät kyseisestä kopista ovat todella upeat ja siitä syystä se pitää mennä kokemaan.

- The high line 
Tämä vanhan junaradan päälle pystytetty puutarha on varmasti hauska käydä käppäilemässä :)

- Museum of Natural History 
 Ainoita museoita missä oikeasti kiinnostaa käydä. On tietenkin muutamia muitakin, mutta tuonne on pakko mennä.

- Coney island 
Huvipuisto ja ranta vieretysten, kuulostaa hyvältä.

Siskoltani lahjaksi saamastani matkaoppaasta tuli bongattua vinkkiä tälläisistä kattopuutarhoista mitä Nykistä löytyy. Suositummiksi siihen oli listattu Rooftop Restaurant, 230 Fifth, sekä Metropolitan Art Museumin Roof Garden Café. Voipi olla että tulee piipahdettua jossakin tälläisessä ja katsella näköalaa samalla kun nauttii lounasta tms. :)
(kaikki kuvat googlesta enkä omista mihinkään oikeuksia)

4 kommenttia:

  1. Ei vitsi, on kyllä niin mielettömiä paikkoja ettei noita kyllä unohda koskaan :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti :) Ootan kyllä jännityksen sekaisin tuntein <3 :)

      Poista
  2. Ihania paikkoja listattu ja kiva kuulla että joululahjastani oli hyötyä <3

    VastaaPoista
  3. Ääks, tuli ihan hirvee ikävä omaa reissua Nykiin näitä kuvia katsellessa! Kävin siellä noin puolisentoista vuotta takaperin ja se on kyllä ihan mielettömän upee paikka, nauti matkastas!! :) Pakko päästä sinne vielä joskus uudestaan :)

    http://sannamarian.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)