maanantai 22. syyskuuta 2014

Cake Popsit

Koko kesä on mennyt niin ettei ole ollut intoa leipoa mitään, mutta käytiin yksi ilta Teemun kanssa Kodin1:ssä ja satuin sieltä löytämään jännän muotin söpöjä Cake Popseja varten. Siitä sitten innostuin ja päätin viikonloppuna yrittää niitä leipoa. 

Cake Popseja ei paljoakaan Suomessa tunneta, itsekään en ollut ikinä niistä kuullut ennen kun tuohon muottiin törmäsin kaupassa. Tapoja on siis ainakin kahdenlaisia, sellaisia mitkä voi tehdä lähes mistä taikinasta tahansa silikonimuotin avulla ja sitten joko murotuorejuusto tai taikinatuorejuusto versioita. Moni tekee siis niin, että paistaa pellillisen taikinaa, sen jälkeen taikina murennetaan ja sekoitetaan tuorejuusto joukkoon ja muotoillaan taikinasta pieniä palloja. Toinen versio on murskata keksejä ja sekoittaa murut tuorejuuston kanssa ja muotoilla niistä palloja.

Itse siis tein muffinsi ohjeella taikinan ja pursotin sen silikoni muottiin. Laitoin vielä pienet palat pätkistä jokaiseen palloon.

Ohje löytyy Myllyn Paras sivulta ja on seuraavanlainen:

3½     dl     Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2     dl     sokeria
2     tl     leivinjauhetta
2     tl     vaniljasokeria
1     dl     kermaa tai soijakermaa
2         munaa
100     g     juoksevaa margariinia
1     dl     vahvaa kahvia
3     rkl     vahvaa kaakaojauhetta
75     g     tummaa suklaata rouheena
75     g     valkoista suklaata rouheena

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. 

***

Kun taikina on kypsää, otetaan muotti pois uunista. Jäähdyttyään pallot irrotetaan varovasti muotista, kastetaan tikku sulaaseen suklaaseen ja lykätään pallon sisään. Tämän jälkeen Cake Popsit annetaan jähmettyä jääkaapiissa noin 20minuuttia. 

Koristelu
Kannattaa laittaa tarvittavat aineet valmiiksi, kaata nonparellit valmiiksi lautasille ja tehdä valmiiksi jokin aluta missä valmiit Cake Popsit pysyvät pystyssä. Aika sottaista hommaa tuo koristelu, joten kannattaa olla aika nopea, pallo kastetaan sulaaseen suklaaseen, ripostellaan koristeet päälle, tökätään alustaan ja laitetaan jääkaappiin jäähtymään. Näin siis jokaisen kohdalla.

Oletteko ikinä kokeilleet?

5 kommenttia:

  1. Pari vuotta sitten jouluna tein noita pipari-appelsiinituorejuusto -yhdistelmällä. Kuorrutus sitten valko- tai normisuklaalla, nammm.. Paitsi oli kyllä niin makeita, ettei ihan kauhean montaa voinut kerralla syödä :D Kyllä noita minun tuttavapiirissä on tehty melko paljon, ehkä se suurin buumi oli juuri silloin parisen vuotta sitten :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa muuten laittaa esimerkiksi johonkin purkkiin/kuppiin sokeria pohjalle ja tikut sitten siihen sokeriin pystyyn, pysyvät paremmin pystyssä kuin tyhjässa kupissa. Tai sitten styroxin-palaan, munakennoon jne :) Minkä näköisiä ne muotilla tehdyt paistetut pallot oli? En oo sellaisia koskaan nähnyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida kuvissa näkyä mutta juuri sokeria tuo muumimuki täynnä onkin :) Niistä valmiista palloista en huomannut kuvaa ottaa, mutta ihan sileitä palloja niistä tuli :) Ja kuulostaa todella hyviltä nuo sinunkin versiosi! Itse en ollut näistä ennen kuullutkaan :)

      Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)