torstai 21. heinäkuuta 2016

San Francisco - Parhaat ja huonoimmat jutut

San Francisco oli tosiaan positiivinen yllätys, vaikka siitä oltiinkin kuultu jo entuudestaan paljon hyvää. Nyt kun sen näki omin silmin, niin rakkaus tätä kaupunkia kohtaan syntyi. Ajattelin listata tähän heti alkuun muutaman positiivisen ja negatiivisen jutun, mitä huomattiin täällä ollessamme.

Positiiviset

1. Ystävälliset ihmiset

- Joka puolella kaikki oli todella ystävällisiä, eikä pelkästään perus jenkkityyliin, vaan ihan joka puolella. Tulivat juttelemaan ja pyytelivät anteeksi, vaikka itse olisi ollut se, ketä vahingossa törmää toiseen. Tälle asialle kyllä paljon peukkua. Tunsi olon jotenkin kotoisaksi.

2. Golden Gate

- Minulla on pahatapa aina rakastua näihin suuriin ja mahtaviin kaupunkien symboleihin. Olen tehnyt sen jo New Yorkin, Lontoon sekä Pariisin kanssa. Niin kävi myös Golden Gaten kanssa. Siinä vain taas oli joku oma hohtonsa, kun noinkin tunnetun maamerkin näkee kaikessa komeudessaan livenä. Todella kaunis paikka. Tuulinen ja kylmä tosin, mutta kun oli varautunut niin sekään ei haitannut. 

3. Pitkät jyrkät kadut

- En oikeasti ajatellut, että ne kadut on NIIN jyrkkiä kun ne lopulta oli. Kaikki autotkin oli parkissa ihan vinossa, enkä tajua miten ne niihin on oikein itsensä edes saaneet fiksusti parkkeerattua. Meinasi kyllä meikäläisen huono kunto olla aika pahasti koetuksella, kun kivuttiin niitä älyttömän jyrkkiä mäkiä. Silti tämä on plussa, koska niistä oli todella komeat näköalat ja kyllähän ne tähän kaupunkiin kuuluvat yhtä paljon kun Golden Gate.

4. Yleiset, ilmaiset vessat

- Ihanaa kun sellaisella asialla, kun vessassa käynti, ei yritetä rahastaa. Joka puolella sekä täällä, että Havaijilla oli kohtuu siistejä, yleisiä, ilmaisia vessoja. Ihanaa kun ei tarvinnut kertaakaan reissun aikana pelkän vessassa käynnin takia mennä ostamaan jotakin pientä jostakin kahvilasta.

5. Rento ilmapiiri

- Kyllä sen jotenkin vain tuolla kokoajan aisti. Sellainen rento ilmapiiri joka puolella kaupunkia. Siellä oli mukava tallustella ympäriinsä, kun kaikki ovat ystävällisiä ja maisemat ovat huikeat. Tykkään!

6. Kaikki turistityrkyttäminen poissa

- Wohooo, ei yhtään tuskan ruusukauppiasta tai hilavitkuttimen myyjää. Ei yhtään tyrkyttäjää tai huijaria. MISSÄÄN. Miten ihanaa ihanaa ihanaa. Sillä niinkun on tullut varmaan selväksi, minä VIHAAN kaikkia typeriä kaupustelija(ryöstäjä/huijareita) ulkomailla. Varsinkin turistinähtävyyksien ympärillä niitä pörrää ihan riittämiin ja usein vähän pilaavat elämystä. 

 Sitten negatiiviset jutut...

1. Tuuli

- Minkäs sille mahtaa, mutta tuo järjetön, jääkylmä tuuli tuli SILTI yllätyksenä. Vaikka olin lukenut etukäteen paljon varoituksia. Silti. Minulla oli kumminkin nahkatakin lisäksi mukana muutama pitkähihainen ja pipo, mutta eipä oikein riittänyt. Ostin sitten lämpimän hupparin ja sen kanssa pystyi ihan olemaan. Toki tuulettomilla, aurinkoisilla paikoilla oli lämmin.

2. Kalliit hinnat

- Viimeksi kun jenkkilässä käytiin, oli dollarin kurssi aika paljon alhaisempi. Nyt oli tilanne eri, ja sen ikävä kyllä huomasi aika vahvasti joka puolella. Eli oli kallista. Ostit sitten juomapullon, kolmioleivän tai ravintolaruuan.

3. Julkiset kulkee hieman huonosti

- Oli vähän huonot yhteydet, varsinkin meille kun ollaan totuttu kulkemaan metrolla joka paikkaan. Nyt tuli sitten käytettyä pidemmillä matkoilla bussia ja muuten sitten talsittiin ihan riittämiin niitä jyrkkiä ihania katuja. 

4. Paljon kodittomia

- Tämä kodittomien määrä sai olon vähän epämukavaksi varsinkin kun tuolla oli niin kylmä. Meidän hotellin lähellä olevan kaupan edessä oli koko tuon vierailu ajan muutama koditon. Harmittaa kyllä heidän puolesta, sillä eivät vaikuttaneet miltään ryöstäjä tyyppisiltä vaan vain köyhiltä. Ihan kohteliaasti rahaa kerjäsivät ja onneksi moni myös taisi antaa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)